Dieta 1500 kcal to pięć zbilansowanych dań przygotowanych przez doświadczonych kucharzy pod czujnym okiem dietetyka. Przemyślany i różnorodny jadłospis bazuje na świeżych i lokalnych produktach, które w bezpieczny i umiarkowany sposób pozwolą Ci zredukować tkankę tłuszczową, nie pozbawiając Cię niezbędnych dla zdrowia makro i mikroskładników. Wariant ten pokrywa podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne przy zachowaniu odpowiedniego deficytu sprzyjającemu odchudzaniu.
Makroskładniki w diecie 1500 kcal rozkładają się następująco:
– białko – 75 g
– węglowodany – ok. 170 g
– tłuszcz – ok. 58 g
Decydując się na dietę 1500 kcal, pamiętaj, że jej zasada brzmi „mało, a często”. Zaplanuj posiłki tak, aby dostarczać organizmowi energii regularnie i pić odpowiednią ilość wody. Wraz ze zwiększającą się aktywnością fizyczną, należy zwiększać kaloryczność dań. Jeśli masz wątpliwości, skontaktuj się z naszym dietetykiem.